Burgemeester Eenhoorn waarschuwt voor autokrakers

AMSTELVEEN – Politie en gemeente Amstelveen werken samen om het aantal auto-inbraken in Amstelveen te verminderen. Begin van dit jaar vonden er diverse acties plaats om automobilisten te waarschuwen voor autokrakers. In de Week van de Veiligheid doet de gemeente dat opnieuw. Op dinsdag 9 oktober vond een preventieve voorlichtingsactie plaats in de Q-parkgarage in het Stadshart. Deze actie is in samenspraak georganiseerd met Unibail-Rodamco-Westfield en de politie. Burgemeester Bas Eenhoorn sprak samen met de politie automobilisten aan om hen tips te geven om autokraak te voorkomen. Unibail-Rodamco-Westfield communiceert via ledschermen in de parkeergarage om automobilisten te waarschuwen voor autokrakers.

Burgemeester Eenhoorn: ,,Het komt helaas nog steeds voor dat mensen hun laptop of tas in hun auto laten liggen. Doe dat niet, geef autokrakers geen kans! Haal waardevolle spullen uit de auto als u parkeert en sluit de auto goed af. Het is en blijft namelijk heel vervelend als je auto wordt opengebroken. En bel 112 bij verdachte situaties. We moeten blijven samenwerken in de strijd tegen auto-inbraken.”

In Amstelveen worden voornamelijk losse waardevolle spullen uit auto’s gestolen. Daarnaast vindt ook diefstal plaats van airbags, navigatieapparatuur, velgen/wielen/banden en kentekenplaten. Tussen 1 oktober en 1 maart is het lang donker. In deze periode worden meer inbraken gepleegd dan in andere maanden.