CDA Amstelveen wil actie tegen overlast parkeergebieden

AMSTELVEEN- CDA Amstelveen wil dat de gemeente actie onderneemt tegen de overlast op parkeergebied Zonnestein en bij gratis parkeerplaatsen op Uilenstede en Kronenburg.

In het gebied Zonnestein wordt veel gewandeld. Voor kinderen is het een geliefd speelterrein en omwonenden hebben recent hun zorgen geuit. Bewoners rond het gebied beweren dat afgelopen zomer zeer regelmatig en voor meerdere dagen op de parkeerplaats autobusjes geparkeerd stonden. Het betreft veelal auto’s met buitenlandse nummerborden. ‘In dit gebied gelden geen parkeervergunningen, iedereen mag vrijelijk parkeren’, zegt CDA-raadslid Sandra van Engelen. ‘Het wordt wat de omwonenden betreft echter een ander verhaal wanneer dat parkeren overgaat in kamperen.’

Overlast
Gedurende de zomermaanden hebben zich bij die parkeerplaats regelmatig situaties van overlast voorgedaan:  klapstoeltjes en tafeltjes kwamen tevoorschijn en deze namen de gehele stoep in beslag zodat wandelaars er niet langs konden. Bovendien werden de bosjes die grenzen aan de parkeerplek als openbaar toilet en prullenbak gebruikt. ‘Een even onwenselijke als onverkwikkelijke situatie’, aldus Van Engelen.

Nu het jaargetijde verandert lijkt het kamperen te zijn afgelopen. ‘Wat blijft zijn busjes met buitenlandse nummerborden die af en aan rijden. Allerlei spullen worden verhandeld. Er vindt uitwisseling plaats van personen en nog altijd wordt in de busjes geslapen. Deze situatie wordt door de bewoners, nu het sneller donker wordt,  als zeer onprettig/onveilig ervaren omdat niet duidelijk is wat gaande is’ zegt CDA-raadslid van Engelen.