Eerste starterswoningen Legmeer opgeleverd

 Wethouder Floor Gordon bezocht woensdag 3 oktober Next Building aan de rand van bedrijventerrein Legmeer. Next Building is een vormalig kantoorpand getransformeerd naar appartementencomplex voor starters. Dit zijn de eerste woningen op bedrijventerrein Legmeer dat een gemengd en dynamisch woon- en werkgebied wordt.

Amstelveen kent een enorme behoefte aan starterswoningen. De Amstelveense ontwikkelaar C.A.H. Cuntz Beheer bv heeft 145 startersappartementen gerealiserd in het voormalige kantoorpand van de Kamer van Koophandel. De studio’s en appartementen zijn tussen de 25 m2 en 70 m2 groot en ruim drie kwart heeft een huur tot 711 euro per maand. Tachtig procent van de huurders komt uit Amstelveen.

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening): “Ruim 10.000 leegstaande kantoormeters maken plaats voor duurzame woonruimten voor starters. Tijdens de rondleiding van ontwikkelaar Cuntz was ik aangenaam verrast door het optimaal benutten van de ruimte en verscheidenheid aan appartementen. Ik begreep dat ouders en kinderen zonder het appartement eerst te hebben gezien, enthousiast het huurcontract tekenden. Dat toont aan hoe groot de behoefte is aan dit type woningen.”

Bedrijventerrein Legmeer is een gebied waar de gemeente wonen en werken wil combineren. Daarover is zij in gesprek met eigenaren en ondernemers.