Eerste weekend november vol internationale festivals

AMSTELVEEN – Het eerste weekeinde van november wordt een internationaal weekend voor Amstelveen. Er staan maar liefst drie festivals geprogrammeerd met elk een ander land van herkomst.

Het internationale weekend start vrijdagavond 2 november met SERET, het Internationaal Israëlisch filmfestival. In de Schouwburg Amstelveen worden 5 dagen lang Israëlisch films vertoond in de originele versie met Engelse ondertiteling. Het belangrijkste doel van dit festival is om de rijke Israëlische cultuur en het Israëlische leven uit te dragen. Meer informatie op: www.seret-international.org.

Op zaterdag 3 november vanaf 12.00 uur vindt voor de 10de keer het India Diwali Festival plaats. Indiaas eten, Indiase en Nederlandse muziek en dans, workshops en producten uit India zijn allemaal te zien en te ervaren tijdens dit kleurrijke festival op het Stadsplein. Het festival is gratis toegankelijk. Het programma zal worden afgesloten met een vuurwerkshow. Het volledige programma is te vinden via: www.diwalifestival.nl.

Op zondag 4 november sluit het internationale weekend af met het traditionele Japan Festival. Tijdens dit festival op het Stadsplein leert u alles over de typisch culturele en culinaire gebruiken in Japan en kunt u die gedurende de dag ervaren. Ook kunt u genieten van Japanse muziek en diverse workshops. Het volledige programma is te vinden via: www.japanfestival.nl.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Met dit internationale weekend laat Amstelveen zien dat het bij uitstek een internationale én inclusieve gemeente is. De Metropool Regio Amsterdam is een goede vestigingsregio voor internationale bedrijven. Deze bedrijven zorgen direct en indirect (bijv. toeleveranciers) voor veel banen en voor economische groei. Van oudsher wonen veel ‘internationals’ in Amstelveen, vanwege het veilige woonklimaat, internationaal onderwijs en de goede voorzieningen. Als college van B&W vinden wij het belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen in onze gemeente. Onze internationale inwoners, met onder meer Japanners, Indiërs en een grote Joodse gemeenschap, geven alle inwoners kansen voor culturele verrijking. We kunnen kennis maken en genieten van elkaars keuken, muziek, kunst en tradities. Soms leiden de verschillen tot onbegrip en verdeeldheid. Juist dáárom is dit internationale weekend met het Seret filmfestival, Diwali Festival en het Japan Festival zo bijzonder. Het biedt iedereen een uitgelezen kans om nader kennis te maken met de Joodse, Indiase en Japanse cultuur. Ik ben er trots op dat we in Amstelveen, samen met elkaar, diversiteit op zo’n positieve wijze vieren. Ik nodig u dan ook van harte uit om dit mee te vieren.”