Ensemble Lumaka opent concertseizoen Wester-Amstel

AMSTELVEEN – Het concertseizoen op Wester-Amstel wordt op zondag 28 oktober geopend door het befaamde Ensemble Lumaka, met een lichtvoetig programma voor fluit, cello en harp. U kunt luisteren naar muziek uit de barok t/m het impressionisme van onder andere Johann Christian Bach, Henriëtte Bosmans, Mikhail Glinka en Maurice Ravel.

Ensemble Lumaka bestaat uit musici van verschillende Nederlandse top orkesten en -ensembles en is al vele jaren actief onder artistieke leiding van de veelzijdige harpiste Miriam Overlach. Het ensemble treedt op in wisselende samenstelling van fluit, harp en strijkers en onderscheidt zich door zijn avontuurlijke programmering, vaak op bijzondere locaties waarbij een relatie wordt gelegd tussen muziek en architectuur. Artistiek leider en drijvende kracht van het ensemble Overlach heeft grote belangstelling  voor de hedendaagse ontwikkelingen in de klassieke muziek en vele componisten in binnen- en buitenland heeft geïnspireerd om werken voor haar te schrijven. Het programma brengt het publiek naar Rusland, Duitsland, Frankrijk en Nederland:

Zondag 28 oktober, aanvang 15.00 uur. Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55, 1183 TE Amstelveen. Entree: € 12,00, donateurs € 9,00, kinderen t/m 12 jaar gratis.
Koffie en thee gratis voor aanvang. Voor informatie en reserveren: [email protected]  of telefonisch 020-496 4938. Voor overige concerten en evenementen op Wester-Amstel zie www.wester-amstel.nl