Entree en ruimten rond gebouwen Zorgvlied rookvrij

 Het gebied rondom de aula van Zorgvlied is sinds donderdag 25 oktober rookvrij. De gemeente geeft duidelijk aan waar in deze groene oase niet langer gerookt kan worden. Het gaat om plekken waar veel mensen samenkomen, zoals bij de ingang van Zorgvlied en de ontvangstruimten. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorgvlied) onthulde het bord ‘Rookvrije Generatie’ bij een van de rookvrije gebieden.

Wethouder Van Ballegooijen meent: “Begraafplaats en crematorion Zorgvlied staat erom bekend dat nabestaanden op hun eigen manier de uitvaart en het grafmonument kunnen vormgeven. Zo blijft het ze vrij staan om te roken bij het graf van hun dierbare. Bij een uitvaart en de gevoeligheid van het moment past het beter om niet te roken op plekken waar nabestaanden samenkomen.”

Arpad Nesvadba (directeur Zorgvlied) licht toe: “Vanaf vandaag vragen wij nabestaanden om niet meer te roken rond onze gebouwen, zoals de aula en de condoleanceruimte. We bieden bij de condoleanceruimte nog een overdekte rookplek aan. Verder versterken we het groene karakter van Zorgvlied door komend plantseizoen duizenden bodembedekkers te planten. Dit weerspiegelt het belang dat wij hechten aan een groene en gezonde omgeving waar nabestaanden én bezoekers welkom zijn.”

Ambitie van hele college
Een rookvrije generatie in Amstelveen is een ambitie van het hele college van B en W. De gemeente heeft een voorbeeldfunctie. Zwembad de Meerkamp, het raadhuisplein en speelboerderij Elsenhove zijn Zorgvlied al voorgegaan. De gemeente roept inwoners en organisaties op om het initiatief te nemen meer publieke plekken rookvrij te maken en suggesties en vragen voor een rookvrije generatie te mailen naar rookvrij@amstelveen.nl