Galm 55 plus fit-test in sporthal De Meerkamp 

AMSTELVEEN – De Galm 55 plus fit-test vindt plaats op zaterdag 3 november in sporthal De Meerkamp. Het sportstimuleringsproject GALM (Groninger Actief Leven Model) draait nu al vanaf oktober 2002. Inmiddels doen er 400 deelnemers met veel plezier mee aan de conditielessen.

“Het is goed voor de gezondheid, conditie en fitheidsgevoel,” zegt Michael Weber (Weber Sports) projectuitvoerder van GALM. Met dit project wil de gemeente Amstelveen, Sportbedrijf Amstelveen en Weber Sports de 55 plusser aan het sporten krijgen en houden. De deelnemers van de afgelopen jaren zijn stuk voor enthousiast over de lessen. Het is niet alleen een mooie gelegenheid om te gaan bewegen, maar ook een prima plek om mensen te ontmoeten.

55+ fit-test
Uit onderzoek blijkt, dat het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt voor de kwaliteit van leven. Daarom biedt de gemeente Amstelveen en Sportbedrijf Amstelveen in samenwerking met de Weber Sports op zaterdag 3 november in sporthal de Meerkamp een fitheidstest voor 55+. De uitgebreide fitheidstest wordt gedaan onder medisch toezicht. Na de fit-test kunt u besluiten de GALM-lessen te gaan volgen of een andere beweegvorm op te pakken.

GALM lessen
De GALM lessen zijn voor iedereen geschikt, het niveau wordt aan de deelnemer aangepast.
Informatie over de GALM lessen op een rijtje:

  • Gedurende 10 weken deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten in het introductieprogramma en vervolgens nog 20 weken sporten in het vervolgprogramma;
  • Alle sportlessen worden gehouden in Sporthal De Meerkamp en gymlokaal de Landtong 12 in Amstelveen in de ochtend, middag en avond uren;
  • De kosten worden laag gehouden, u betaalt omgerekend € 4,25 per les en € 5,00 voor de fit-test;
  • Alle lessen worden verzorgd door een speciaal opgeleide bewegingsdocent.

Tijdens het introductieprogramma worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in de sport staat voorop. Na het introductieprogramma krijgt u een bewegingsadvies. Daarna kunt u doorgaan met het bewegingsvervolgprogramma van 20 weken. Tenslotte kunt u de sportieve leefstijl doorzetten in clubverband of in de groep verder blijven sporten.

Aanmelden
Voor meer informatie of voor de inschrijving van de fit-test kunt u contact opnemen met:
Michael Weber
Sportbedrijf Amstelveen / Weber Sports
Tel: 020-3792523/06-46087776
[email protected]
www.webersports.net

U kunt zich via email of telefonisch opgeven voor de GALM Fittest. Kunt u dan de volgende gegevens doorgeven? Naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon, e-mailadres en hoe laat u getest wilt worden (ieder kwartier tussen 09.30 uur en 12.00 uur).