Gebouwen en ingang begraafplaats Zorgvlied nu rookvrij

Rond de gebouwen van begraafplaats Zorgvlied is het nu een rookvrij. Het verbod geldt voor openbare gedeeltes rond de gebouwen en de ingang. Wethouder Marijn van Ballegooijen onthulde donderdag het bord ‘Rookvrije generatie’.

De gemeente komt met de maatregel om roken te ontmoedigen. Zo zijn er recent meerdere gebieden rond openbare ruimtes en sportverenigingen – waaronder speelboerderij Elsenhove en de Meerkamp – gemarkeerd als rookvrij gebied. Daarmee probeert de gemeente naar eigen zeggen roken te ontmoedigen en zo jeugd rookvrij te laten opgroeien.

Het verbod is niet van kracht rond de graven. “Begraafplaats en crematorium Zorgvlied staat erom bekend dat nabestaanden op hun eigen manier de uitvaart en het grafmonument kunnen vormgeven. Zo blijft het ze vrij staan om te roken bij het graf van hun dierbare”, aldus Van Ballegooijen.