Gemeente Amstelveen schildert vastgoed met duurzame verf

AMSTELVEEN – Het verduurzamen van vastgoed is een belangrijk speerpunt van het college van B&W. De afgelopen weken heeft Cassee Meesterschilders in opdracht van de gemeente het gemeentelijk object Randwijcklaan 13 onder handen genomen en geschilderd met een duurzaam verfsysteem op basis van lijnzaadolie. Een verfsysteem dat gemiddeld 30-40% minder vluchtige stoffen bevat dan een regulier systeem.

Wethouder Frank Berkhout: ,,Het werken met duurzame verf past helemaal in de visie en wens van de gemeente om zo duurzaam mogelijk te denken en te werken. En om het goede voorbeeld te geven aan onze inwoners en bedrijven.”

De komende jaren wil de gemeente haar gebouwen zoveel mogelijk voorzien van het A-label. Dit gebeurt met een mix aan maatregelen zoals gevelisolatie, zonnepanelen en warmtepompen.

Foto: Pixabay