‘Grea Twint vertrekt bij Voedselbank na coup bestuur’

AMSTELVEEN – Hét gezicht van de Amstelveense Voedselbank, mevrouw Grea Twint, vertrekt zo goed als zeker als coördinator van de liefdadigheidsinstelling. Dit meldt journalist Johan Th. Bos op zijn site amstelveenblog.nl.

Naast coördinator is Twint ook voorzitter van de Voedselbank. Maar de andere leden van het bestuur vinden dat zij moet aftreden omdat de maximale termijn van acht jaar is verstreken. Bos meldt dat Twint deze manoeuvre als een coup ziet.

Volgens secretaris Marja Ernste-Post gaf eigengereid optreden van de voorzitter en coördinatrice al geruime tijd aanleiding voor spanningen. Twint zou beslissingen hebben genomen zonder de andere bestuursleden er in te kennen. Zij zegt bijvoorbeeld niet te weten dat in verband met de huurverhoging de gemeente tien mille extra aan de stichting gaf, waarmee de totale subsidie op €25.000 kwam. Het bestuur zou weinig of geen zicht op de financiën hebben gehad. Overigens prijst het bestuur wel de grenzeloze inzet van Grea Twint, die dag en nacht voor haar missie klaar stond.

Lees het hele verhaal op Amstelveenblog.nl

 

Deze reactie schreef Grea Twint naar aanleiding van het stuk op Amstelveenblog.nl
“ De ANGEL VAN DEZE ORDINAIRE COUP”. Shame on you!, M. POTS
Zij heeft samen met Ria en de intakers deze Ordinaire Coup voorbereid.
Een van de intakers, was het niet eens met mijn extra hulp aan onze cliënten.
Voor de schuldsanering staat 3 jaar, maar meerdere cliënten zijn al langer bij ons.
Daar werd door de intake verder niets aan gedaan.
Tot dat ik het recht in eigen hand nam, nodigde de betreffende persoon uit om samen met mij een afspraak te maken bij de gemeente, om te proberen deze mensen weer zelfstandig te maken en hun eigenwaarde terug te geven. Dat is nu bij twee van de drie cliënten gelukt. De derde is in afwachting van de toestemming van hun bewindvoerder.
1. Twint zou beslissingen heen genomen zonder de andere bestuursleden er in te kennen.
2. Waarschuwingen aan de ordinaire Coup plegers. M. Pots weet van mij dat aan het jaar: het Huurcontract, niet op deze manier verlengd word, we moeten van de gemeente zelf naar een andere locatie uitkijken. Er is niemand van het bestuur die hier op reageert. Ik heb deze zorg niet meer in de hand. Dank voor dit lichtpuntje.
Het gaat jullie allen goed, maar weet nu hoe M. Pots en de rest, met mensen omgaan.
Kus van Grea, die samen met alle ~lieve vrijwilligers~ dit in 10 jaar tijd heeft opgebouwd.

Maar dan nu nog beschuldigt worden van € 10.000 euro, die niet ontvangen is bij de Voedselbank.
Onmenselijk!!! Nog één keer, “Shame on you! M. POTS”