Hoe te leven zonder smartphone

 Als smartphone-eigenaar zal het je bekend voorkomen: het soms dwangmatig checken van je telefoon. Zijn er nog berichtjes? Wie vonden mijn berichtjes leuk? Of, uit verveling, is er nog iets gebeurd in de wereld? Maar minder online zijn, kan dat en hoe doe je dat? Zaterdag 27 oktober vertelt Gemma Venhuizen hierover in Bibliotheek Stadsplein.

Gemma Venhuizen, wetenschapsjournaliste en auteur van het boek ‘Licht – de invloed op lichaam en geest’ was recent deelnemer aan het NRC experiment Een halfjaar zonder smartphone. Hoe verging het haar daarbij? Gaf het leven zonder smartphone meer rust, zoals vaak wordt verondersteld? Of was het eerder hinderlijk om geen smartphone bij de hand te hebben? Gemma reist veel voor haar werk, ook naar afgelegen gebieden.

Margo Rijerkerk gaat met Gemma Venhuizen én de zaal in gesprek over loskomen van ‘het ding dat altijd om aandacht vraagt’.

Hoe moeilijk is het, kan je nog zonder en wat werkt beter: gedoseerd minderen of rigoureus stoppen? Heb jij hierover een mening, wil je hierover meer weten? Kom dan zaterdag 27 oktober van 16:00 tot 17:00 uur langs in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein en praat mee. Wel even aanmelden via info@debibliotheekamstelland.nl of telefonisch via 020-6414126.