Kinderen uit minimagezinnen gratis naar Kunst & Kidsfestival

AMSTELVEEN – Kinderen en ouders van Amstelveense minimagezinnen konden zondag 30 september met hun Amstelveenpas gratis naar voorstellingen van het populaire Kunst & Kids festival.  Dit jaarlijkse evenement in Schouwburg Amstelveen is grotendeels gratis, voor enkele voorstellingen wordt echter een bedrag in rekening gebracht.

Traditiegetrouw is het Kunst & Kids Festival dé aftrap van het  jeugdtheaterseizoen van Amstelveen. Kinderen van 2 tot 12 jaar konden tijdens het Kunst & Kids Festival deelnemen aan workshops, poppenkast kijken, zich laten schminken, tekenen en knutselen, genieten van voorproefjes van het jeugd/familie-aanbod van seizoen 2018-2019 en een film- of theatervoorstelling bezoeken.

Het festival van Schouwburg Amstelveen ontving dit jaar 1.500 euro extra subsidie van de gemeente. Wethouder Werk en Inkomen & Welzijn Marijn van Ballegooijen: ,,Gemeenteraadslid Stieneke Kruijer kwam dit jaar met het idee om kinderen van minimagezinnen dit jaar een kans geven om het Kunst & Kids festival gratis te bezoeken. Het festival draagt bij aan de culturele bewustwording van kinderen en dat is natuurlijk voor ieder kind belangrijk. Wij hebben daarom subsidie gegeven en hiermee 77 kinderen en ouders die van een minimum inkomen moeten rondkomen, blij gemaakt.”

Amstelveners met een laag inkomen en vermogen of een uitkering, en hun thuiswonende kinderen tot 18 jaar, komen in aanmerking voor de Amstelveenpas. Met deze pas krijgen zij korting op culturele en sociale activiteiten in Amstelveen en omstreken. Zij kunnen ook gebruik maken van allerlei acties zoals in dit geval gratis toegang tot voorstellingen van het Kunst & Kidsfestival. Meer informatie over de Amstelveenpas vindt u via www.amstelveenpas.nl