Kinderworkshop ‘Maak je eigen Lita’ in Van der Togt

AMSTELVEEN – In Museum Jan van der Togt is op zondag 28 oktober van 11.00 – 12.30 uur de gratis workshop ‘Maak je eigen Lita’ voor kinderen van 6 – 12 jaar. De aanleiding voor deze workshop is de overzichtstentoonstelling van Lita Cabellut die tot en met 27 januari 2019 in het museum te zien is.

Lita Cabellut leefde in haar jeugd als straatkind in Barcelona, haalde kattenkwaad uit (zakkenrollen) en moest bedelen om aan eten te komen. Op 12-jarige leeftijd werd ze geadopteerd door een rijke familie die haar meenam naar het Prado museum in Madrid. Daar werd ze overrompeld door de schilderkunst van beroemde meesters. Dat wilde Lita ook! En dus ging ze – nog voordat ze kon lezen en schrijven – schilderen. Op haar 19e vertrok ze naar Nederland om te gaan studeren aan de Rietveld Academie.

Lita maakt zeer grote portretten van bekende en onbekende mensen. Dat doet ze met een speciale gemengde techniek van schilderen op een ondergrond van gebarsten verf (‘craqueleren’).

De workshop start met een rondleiding door de tentoonstelling. Daarna ga je zelf aan de slag. Met behulp van diverse materialen maak je je eigen ‘Lita’.

Vooraf aanmelden – onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer – is noodzakelijk: educatie@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54. Er zijn 25 plaatsen.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54, www.jvdtogt.nl
Openingstijden:Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.