Koffieconcert in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Zondag 28 oktober is er in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, een koffieconcert in de serie Bach Solo. Uitgevoerd worden de Eerste suite voor cello solo (BWV 1007) en de koraalpartita Sei gegrüsset, Jesu gütig (BWV 768). Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur. De entree is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

In de serie Bach Solo voeren altijd twee solisten solowerken uit van Johann Sebastiaan Bach, die voor hun instrument geschreven zijn. Dit jaar bevat de serie drie concerten waarvoor telkens een bekend cellist en een organist zijn uitgenodigd. Op zondag 28 oktober speelt de Duitse cellist Christian Hacker, cellist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Bachs beroemde Eerste Cellosuite in G-groot. Het is een heel toegankelijke suite, vol ‘schoonheid en troost’. De andere solist is de organist Peter Ouwerkerk. Ook de koraalpartita, 11 variaties op een luthers kerklied, is prachtige muziek vol contrasten en spanningsbogen.

Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.