Mathilde Santing terug in Amstelveen met theaterconcert

AMSTELVEEN – De in Amstelveen geboren zangeres Mathilde Santing vierde onlangs haar zestigste verjaardag. Tegelijkertijd kwam haar nieuwe studio-album Troublemaker uit. De songs van het album speelt Mathilde ook tijdens haar theaterconcert Renaissance. Vrijdag 9 november staat zij met Renaissance op de planken van cultuurcentrum Griffioen.

Als meisje van vijftien sloeg Mathilde Santing een platencontract af. Die eigengereidheid is haar haar hele carrière lang blijven kenmerken. Ze wordt gedreven door een enorme hang naar muzikale kwaliteit, authenticiteit en onafhankelijkheid. Sinds haar televisiedebuut in 1981 bij Sonja Barend veroverde ze de harten van een miljoenenpubliek. Haar bijzondere stem en technische beheersing geven haar de onschuld van een wit meisje van zeventien, maar het volume en de souplesse van een volwassen zwarte soul-zangeres. Mathilde Santing is al ruim 35 jaar de beste zanger van Nederland. Toch wil ze nog een keer helemaal opnieuw beginnen.

In 2017 onderging Mathilde een ‘performance-enhancing’-behandeling van Brainspotting-uitvinder David Grand. De behandeling was indrukwekkend en ontroerend voor zowel haarzelf als de toehoorders. Een paar dagen later stond ze alweer op het concertpodium en tot haar verbazing en vreugde was haar stem mooier geworden en haar creatieve durf groter. Het plezier, de zachtheid, de emotie kregen meer de ruimte. Mathilde voelt zich herboren, en wil dat van de daken zingen: Renaissance.

Vrijdag 9 november, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen