Middelbare scholieren hebben eigen Uitmarkt: Rondje Cultuur

AMSTELVEEN –  ‘Rondje Cultuur’ is een culturele Uitmarkt voor tweedejaars leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Op dinsdag 6 november trekken ruim 1300 leerlingen van het Hermann Wesselink College, de Panta Rhei, Keizer Karel College en het Amstelveen College langs de Amstelveense culturele organisaties.

Elke leerling bezoekt een voorstelling in de schouwburg of Platform-C. Daarnaast volgen alle leerlingen een verrassende culturele workshop. Zo kunnen de leerlingen DJ-en bij P60, een Escape room bouwen bij de Bibliotheek, manga tekenen bij SAKB, dansen bij de Muziek- en dansschool, schilderen op muziek en nog veel meer.

Het Rondje cultuur is bedoeld om middelbare scholieren kennis te laten maken met hun culturele leefomgeving. In opdracht van gemeente Amstelveen verzorgt Cultuureducatie Amstelland een dag vol inspirerende workshops en kwalitatieve voorstellingen om de leerlingen zo enthousiast te maken voor de culturele organisaties en de activiteiten die daar te volgen zijn.

Deelnemende organisaties zijn Platform-C (Muziek- en dansschool, Kunstuitleen, Volksuniversiteit), Schouwburg Amstelveen, Bibliotheek Amstelland, P60, Cobra Museum, SAKB en Museum Jan van der Togt.