Muzikale vesper in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Gedeelten van de Funeral anthem for queen Caroline van Georg Friedrich Händel, een van zijn mooiste composities, worden op zondag 21 oktober uitgevoerd in een muzikale vesper in de Kruiskerk. Linguae atque cordis zingt de koorpartijen, terwijl een barokensemble met hobo, strijkers en een basso continuo de begeleiding verzorgt. Bert ’t Hart heeft de muzikale leiding, liturg is ds. Pieter Masmeijer en Dirk Out bespeelt de orgel.

Een “Funeral anthem for queen Caroline” componeerde Händel in 1737 toen een in Engeland zeer geliefde koningin overleed. Bijbelteksten over het kortstondige leven van de mens, over  rechtvaardige daden die niet vergeten worden en over Gods trouw voor de aarde werden getoonzet op prachtige muziek, die Händel zelf weer gebruikte in een van zijn oratoria en die  ook uitgangspunt was voor Mozart toen hij de opening van zijn Requiem schreef.

De vesper begint om 17.00 uur. Vanaf 16.30 uur is de kerk open en om 16.40 uur is er voor geïnteresseerden een korte toelichting op deze muziek van Händel. Er is een collecte na afloop. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.