Nieuwe duofiets en aquarium voor Zonnehuis Amstelveen

AMSTELVEEN – Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen mocht 4 oktober samen met een bewoner van Zonnehuis Amstelveen de eerste rit maken op een duofiets. Deze duofiets is geschonken door de Edwin van de Sar Foundation. Ook werd het moment aangegrepen om een aquarium, geschonken door Loogman Carwash, te onthullen in de activiteitenzaal van de zorginstelling.

Van Ballegooijen: “Het is heel mooi om te zien dat Zonnehuis Amstelveen, vrijwilligers, naasten, de Foundation en het bedrijfsleven samenwerken om het leven van ouderen in de samenleving prettig en goed te houden.” Ton van ’t Veer, regiomanager bij Zonnehuisgroep Amstelland, beaamt dit: “Onze bewoners genieten enorm van dit soort extra’s. Daarom zoeken we graag de samenwerking met andere organisaties. Er kan wat ons betreft heel veel als het bewoners ten goede komt. Dit soort initiatieven zijn dan ook altijd meer dan welkom.”

De duofiets is speciaal voor mensen met een beperking en heeft ook trapondersteuning. Met de duofiets kunnen bewoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen samen met een vrijwilliger of naaste leuke tochtjes maken.