Saskia Goldschmidt over het Hogeland van Groningen

 Saskia Goldschmidt is op dinsdag 16 oktober te gast bij boekhandel Blankevoort. Nieuwsgierigheid dreef haar twee jaar geleden naar het Hogeland van Groningen. Daar maakte ze alle seizoenen mee, liep door de klei, werkte mee op melkveehouderijen, sprak met gedupeerden van aardbevingen en schreef haar roman: Schokland. Het is een drama in twaalf maanden.

Goldschmidt maakt haar gehoor middels foto’s en filmpjes deelgenoot van het landschap waarin haar roman ontstond, ze vertelt over de ontmoetingen die ze had op het Hogeland, over de inspiratie die ze daar vond en de dilemma’s die er spelen. Ze leest voor uit haar roman en ze hoopt de dramatiek van het leven op een Groningse trillende bodem invoelbaar te maken bij een groot publiek. Theaterbloed verloochent zich niet, en daarom zijn de optredens die de voormalig actrice verzorgt rond het verschijnen van haar roman ook met recht optredens en niet ‘zomaar’ lezingen.

De avond begint 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Entree: € 5,00.  Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen.
Aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.