Schade Turftrapster wordt vergoed door bedrijf chauffeur

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen krijgt de kosten voor het herstellen en herplaatsen van de omver gereden Turftrapster in het Oude Dorp in zijn geheel vergoed. Het bedrijf waarvoor de chauffeur werkte die verantwoordelijk is voor de aanrijding, heeft zijn aansprakelijkheid erkent.

Het stadsbestuur is tevreden dat het zo opgelost kan worden. ,,Ik wil de betrokken bewoners die mij foto’s van het incident hebben gestuurd bedanken. Hierdoor hebben we de zaak snel kunnen oplossen,” zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). ,,Het is goed om te zien dat Amstelveners de culturele waarde van het beeld en wat de Turftrapster voor Amstelveen betekent waarderen. We maken ons er hard voor het beeld zo snel mogelijk terug te plaatsen in de stad.”