Schiphol laat laatste wens Amstelveense Robert uitkomen

AMSTELVEEN – De grootste wens van Amstelvener Robert Orman is afgelopen zomer uitgekomen: een Airbus A380 in het echt bekijken. De reden hiervoor was minder leuk: Orman bleek ernstig ziek. Schiphol vervulde de wens maar al te graag. Robert Orman overleed op 14 september.

Roberts vrouw Veroesjka zegt: “Ik heb Schiphol benaderd omdat er een kans bestaat dat hij het nooit zou meemaken, dus ik dacht: ik moet het gewoon proberen waar te maken”. Robert en Veroeskja zijn dan zeventien jaar samen en volgens haar heeft Robert het altijd over vliegtuigen.

Orman heeft op de luchthaven gewerkt. Vaak zat hij na zijn dienst nog uren op het vliegveld om zo te kunnen genieten van de vele verschillende vliegtuigen die aankwamen en vertrokken van Schiphol.

In 2017 werd er kanker bij hem geconstateerd. Robert kreeg chemotherapie en werd geopereerd. “Kort geleden is ontdekt dat het toch weer terug is,” zegt hij geëmotioneerd in de video. “Ik krijg nu een behandeling en de kans van slagen is twintig procent. Daar hoop ik op.”

Tijdens de al geweldige dag, hoort hij dat er ook nog een mogelijkheid is om aan boord te kijken van het toestel. “Ik weet niet wat ik erop moet zeggen. Het is een droom die is uitgekomen. Onvergetelijk,” zegt hij aan het eind van de dag in de video die Schiphol vandaag publiceerde.

Robert was bij vele inwoners bekend. Ondanks dat hij al vanaf zijn jeugd in een rolstoel zat, straalde hij immer positiviteit, humor en levenskracht uit.  De beelden zijn ter nagedachtenis aan de markante Amstelvener.

 

Foto: luchthaven Schiphol