Schiphol-woordvoerder Tweede Kamer bezocht VVD Amstelveen

AMSTELVEEN –  Maandagavond heeft Tweede Kamerlid Remco Dijkstra, woordvoerder luchtvaart, de Amstelveense VVD fractie bezocht om te praten over Schiphol. De discussie was open en direct en voor beide partijen zeer verhelderend. Schiphol is belangrijk voor Amstelveen, maar de VVD fractie heeft aangeven dat de overlast voor de Amstelveense burgers zijn grens heeft bereikt.

De nachtvluchten spelen hierbij een belangrijke rol. De heer Dijkstra heeft aangegeven dat de VVD geen ongebreidelde groei van Schiphol voorstaat en dat er ingezet gaat worden op beperking van de hinder. Daarbij worden het minimaliseren van de nachtvluchten, het aanpakken van de vele baanwisselingen, en het overhevelen van vluchten naar Lelystad als belangrijkste korte termijn actiepunten gezien. Het optimaliseren van directe treinverbindingen naar een aantal Europese hoofdsteden moet in de toekomst de hoeveelheid korte vluchten verder minimaliseren. Positieve punten volgens de Amstelveense VVD fractie maar “We blijven hier boven op zitten, want de leefbaarheid is in het geding” aldus wethouder Herbert Raat.