Stint-oplichter opgepakt na benaderen Amstelveens kinderdagverblijf

De politie heeft een 33-jarige man opgepakt die in Amstelveen bij een kinderdagverblijf Stints probeerde mee te nemen. De man deed zich voor als medewerker van de fabrikant en gebruikte een smoes over een terugroepactie. De directeur van het kinderdagverblijf vertrouwde het niet, en benaderde de politie. 

Dat vertelt de directeur van de Stint-fabrikant aan de Telegraaf. Volgens hem stond de man dinsdag op de stoep bij het kinderdagverblijf om foto’s te maken en de kilometerstand op te nemen. Vooraf had hij al een mailtje gestuurd namens het fictieve ‘Stint Terugroep Team’.

De man keerde woensdag terug met een gehuurde vrachtwagen, en laadde drie Stints – met een nieuwwaarde van 7500 euro – in. De directeur van het kinderdagverblijf kreeg argwaan, zette de man met zijn auto klem en heeft de politie gebeld. Die kon de dief in de kraag vatten.

Stint-directeur Edwin Renzen is niet te spreken over de manier waarop de man misbruik maakt van de onrust rond de Stint. Het voertuig kwam in opspraak nadat deze in september werd geschept bij een spoorwegovergang in Oss. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven.

Volgens de Telegraaf is onduidelijk wat de aangehouden dief wilde met de elektrische bolderkarren. Ook is niet bekend of meer kinderdagverblijven zijn benaderd of zelfs zijn beroofd door de dieven.