Succesvolle première Tommie Christiaan in Amstelveense Schouwburg

AMSTELVEEN – Maandagavond 15 oktober beleefde zanger en acteur Tommie Christiaan de première van zijn voorstelling ‘In een ander Licht’ in de Amstelveense Schouwburg.

Tommie Christiaan speelde onder andere de hoofdrol in de musical Zorro. Afgelopen jaar kreeg hij de hoofdrol in televisiespektakel The Passion.

De avond begon ook met een reeks liedjes uit The Passion. Daarna was het tijd voor een aantal nummers van zijn eigen album genaamd ‘Zoveel Liefde’. Tegen het einde van de eerste helft leek Tommie helemaal los te komen door een medley van liedjes te doen van zanger Justin Timberlake. De zaal ging helemaal uit zijn dak waardoor er een feestelijke sfeer ontstond.

Christiaan nam ook tijd voor serieuze zaken. De zanger vertelde over een moeilijke tijd thuis. Onder andere het alcoholprobleem van zijn vader en het vroege overlijden van zijn (latere) stiefvader Werner grijpt en greep hem erg aan. Christiaan vertelde hoe belangrijk het is om te genieten van het leven. Dit doet hij onder andere met dochtertje Lilly.

Na de pauze kwamen nummers als ‘Ik leef niet meer voor Jou’ van Marco Borsato en Barcelona voorbij. Dat laatste nummer gaf hem ook bekendheid via het TROS-programma ‘De beste zangers van Nederland’.  Daar zong hij het nummer met operazangeres Tania Kross. Zij was als gast aanwezig bij deze avond. Speciaal voor de première kwam Tania het podium op. Na afloop kreeg de zangeres een welverdiende staande ovatie.

Tommie sloot de avond af met een aantal buitenlandse nummers. Het allerlaatste nummer betrof de titel van zijn album ‘Zoveel Liefde. Al met al wat het een zeer geslaagde avond ondanks dat de zaal maar voor 2/3de bezet was. Na het optreden mochten de fans bij de merchandising met hem op de foto en uiteraard mocht de handtekening ook niet ontbreken.

Foto en tekst: Lisa van Andel