Symposium ‘Dementie op jonge leeftijd’

AMSTELLAND/MEERLANDEN – Een symposium over de zorg en voorzieningen voor jonge mensen met dementie in de regio Amstelland en Meerlanden vindt plaats op 6 november. Het symposium is bedoeld voor zorgprofessionals, jonge mensen met dementie, mantelzorgers en geïnteresseerden. Het symposium wordt gehouden in het Raadhuis van Haarlemmermeer en is gratis toegankelijk.

Jonge mensen met dementie hebben andere zorg en voorzieningen nodig dan mensen die op oudere leeftijd te maken krijgen met dementie. Welke aanpassingen moeten zorgprofessionals, dagbestedingen en verzorgingshuizen doorvoeren om goede zorg te bieden aan jonge mensen met dementie? En wat is dan die goede zorg?

De volgende sprekers delen hun ervaringen met u:

Sharon Bilars, partner is jong dement; Andrea Witteveen en Job van Amerongen, oprichters van dagbesteding voor jonge mensen met dementie in Amstelveen; Bart Lips, casemanager voor jonge mensen met dementie in Brabant en Alwies Hendriks, psychomotorisch therapeut bij woonzorgcentrum voor jonge mensen met dementie ‘De Waalboog’ in Nijmegen.

Dagvoorzitter is Jos Heeremans. Aanvang van het programma is 15.00 uur, ontvangst vanaf 14.45 uur. Na afloop (rond 16.45 uur) is er een korte borrel met hapjes. Locatie is het Raadhuis van Haarlemmermeer, Raadhuisplein 1 in Hoofddorp.

Informatie en aanmelding via de site van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl/amstelland/symposium.  U kunt ook voor informatie mailen met [email protected]

Foto: film Still Alice