Theateravond ‘De Indië Monologen’ met o.a. Willem Nijholt

AMSTELVEEN - Zeventig jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat het koloniale verleden van Nederland volop in de belangstelling. Zaterdag 27 oktober vindt er met De Indië Monologen een bijzondere theateravond over dit verleden in Schouwburg Amstelveen plaats. Met acteur/zanger Willem Nijholt, politica Mei Li Vos, journalist en schrijver Herman Keppy en acteur Martin Schwab.

Elke voorstellingsavond van De Indië Monologen verschijnt een andere combinatie van deelnemers aan het project op de planken. In de editie die in Amstelveen wordt opgevoerd zijn dit Martin Schwab, Mei Li Vos en Herman Keppy en onlangs is acteur/zanger Willem Nijholt aan dit lijstje toegevoegd. Alle vier bekende Nederlandse schrijvers, musici en/of acteurs én prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. Vaste muzikale kern van De Indië Monologen zijn zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten en de regie is in handen van Bo Tarenskeen. 

Over Willem Nijholt
In 1961 stond Willem Nijholt, geboren in Gombong, Midden-Java, voor het eerst op het toneel. Hij zou talloze grote rollen spelen, ook in musicals, in films en op TV. Zijn Indische jeugd was altijd een belangrijke gegeven in zijn leven. Eigenlijk treedt hij niet meer op maar voor De Indië Monologen maakt hij graag voor een aantal avonden, waaronder in Amstelveen, een uitzondering. Nijholt vertelt twee spannende verhalen uit zijn jeugd, voor de oorlog.  

Zaterdag 27 oktober, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen