Traditionele Allerzielen-viering op begraafplaats Zorgvlied

AMSTELVEEN – In de aula van Zorgvlied wordt zondag 4 november 15.00 uur de traditionele Allerzielen-viering gehouden. Voorganger Joris-Bosco Beijk leidt deze oecumenische bijeenkomst. De overleden dierbaren van de aanwezigen worden tijdens deze bijeenkomst met lichtsymboliek herdacht. Hierbij leest de voorganger de namen van overledenen voor tijdens het neerzetten van een kaarsje. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en inlopen kan vanaf 14.30 uur.

De bijeenkomst wordt ondersteund door het vocaal ensemble Casuquo die het requiem van Mozart ten gehore brengt. Na afloop is men in de gelegenheid om graven te bezoeken en wordt een kopje koffie of thee aangeboden in ’t Paviljoen. De bijeenkomst is gratis en aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: zorgvlied@amstelveen.nl.

Vanaf vrijdag 26 oktober zijn de herdenkingsweken op Zorgvlied van start gegaan. In de periode rond Allerzielen (donderdag 2 november) kunnen belangstellenden op een speciale plek vlakbij de ingang en naast de Villa van Zorgvlied een kaarsje branden en een kaartje met een herinnering of groet schrijven voor hun overleden dierbare(n). Dit kan tot maandag 12 november.

Zorgvlied ligt aan de Amsteldijk 273 te Amsterdam en is onderdeel van de gemeente Amstelveen.

Foto: pixabay