VVD’er Dijkstra: ‘Geen ongebreidelde groei Schiphol’

AMSTELVEEN – Tweede Kamerlid Remco Dijkstra, woordvoerder luchtvaart VVD, heeft vorige week de Amstelveense VVD-fractie bezocht om (bij) te praten over Schiphol. De discussie was volgens de lokale fractie open en direct en voor beide partijen zeer verhelderend.

Schiphol is belangrijk voor Amstelveen, maar de Amstelveense VVD-fractie heeft aangeven dat de overlast voor de Amstelveense burgers zijn grens heeft bereikt. De nachtvluchten spelen hierbij een belangrijke rol.

Dijkstra gaf aan heeft dat de VVD geen ongebreidelde groei van Schiphol voorstaat en dat er ingezet gaat worden op beperking van de hinder. Daarbij worden het minimaliseren van de nachtvluchten, het aanpakken van de vele baanwisselingen, en het overhevelen van vluchten naar Lelystad als belangrijkste korte-termijnactiepunten gezien. Het optimaliseren van directe treinverbindingen naar een aantal Europese hoofdsteden moet in de toekomst de hoeveelheid korte vluchten verder minimaliseren.

Positieve punten volgens de Amstelveense VVD fractie maar “We blijven hier bovenop zitten  want de leefbaarheid is in het geding,” aldus wethouder Herbert Raat.