Wethouder Dierenwelzijn bezoekt De Toevlucht op dierendag

AMSTELVEEN - Wethouder Dierenwelzijn, Floor Gordon, bezocht op dierendag vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht in Amsterdam. Deze stichting vangt jaarlijks zo’n 5.500 kleine zoogdieren en vogels op waarvan zo’n 500 uit Amstelveen. Opgevangen dieren worden ook weer uitgezet in de gemeente waar ze zijn gevonden.

Gemeenten zijn verplicht om gevonden dieren die een eigenaar hebben op te vangen. De dierenambulance vervoert deze dieren naar het dierenasiel. Voor gewonde en in het wild levende dieren, zoals vogels en kleine zoogdieren hebben gemeenten een zorgplicht. Amstelveen laat deze dieren opvangen door De Toevlucht. Amstelveners kunnen hiervoor de dierenambulance De Ronde Venen bellen maar kunnen ze ook zelf brengen naar De Toevlucht.

Wethouder Floor Gordon: “Wij vinden het belangrijk dat ook dieren waarvan de eigenaar niet bekend is, worden opgevangen. Jaarlijks geven wij 10.000 euro subsidie aan De Toevlucht. Beheerder Ger Zant werkt hier met een team van mensen en ook vrijwilligers vol passie aan de opvang van gewonde en zieke dieren. Ger Zant vertelde mij dat er nu vooral veel egels uit Amstelveen worden opgevangen omdat wij zoveel groen hebben in onze gemeente. Deze zet De Toevlucht weer uit in onze stad als de dieren weer gezond zijn.”

Open dag De Toevlucht
Zaterdag 6 oktober 2018 van 10.00 tot 15.00 uur houdt De Toevlucht een open dag. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om over de schouders van dierverzorgers mee te kijken. Op dit moment zijn er vooral veel egels, maar er is ook een grote Oehoe, een reiger, een vos en een buizerd. Het is mogelijk om over het terrein te lopen en vragen te stellen. Ook zijn de quarantaine ruimtes te bezichtigen. Meer info zie www.toevlucht.nl