Ziekenhuis Amstelland gaat deel patiënten Slotervaart opvangen

AMSTELVEEN – Veel ziekenhuizen in de regio Amsterdam, waaronder Ziekenhuis Amstelland, gaan patiënten overnemen van het vandaag failliet verklaarde MC Slotervaart. Woensdag werden er al afspraken gemaakt tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars om de continuïteit van de zorg te waarborgen.

De ziekenhuizen hebben samen met de zorgverzekeraars de capaciteit en zorgvraag geïnventariseerd. De patiënten van MC Slotervaart die moeten worden overgeplaatst, kunnen allemaal worden opgevangen.

De artsen van het MC Slotervaart zijn actief betrokken bij de overdracht van de patiënten. Zij kennen de patiënten en dragen zorg voor een warme overdracht. Alle andere ziekenhuizen in Amsterdam, Amstelveen en Zaandam hebben een coördinator aangewezen die samen met MC Slotervaart deze overdracht zullen begeleiden.

De spoedeisende hulp van het MC Slotervaart is gesloten, maar de spoedzorg is op geen enkele wijze in gevaar. De overige zes spoedzorglocaties in Amsterdam en omstreken kunnen deze extra zorg goed leveren en zijn hierop voorbereid.

De ziekenhuizen die bij de afspraken zijn betrokken zijn BovenIJ, OLVG, Amsterdam UMC, Ziekenhuis Amstelland, Antoni van Leeuwenhoek en het Zaans Medisch Centrum.