Adventscantates J.S.Bach in Kruiskerk

AMSTELVEEN – Het koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam geven op zaterdagavond 1 december een concert met drie adventscantates van Johann Sebastian Bach in de Kruiskerk Amstelveen.

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit een koor en orkest van zeer goede amateurmusici, waarvan de strijkers, de blazers en de zangers intensief gecoacht worden door vooraanstaande professionele musici. Zo goed mogelijk vertolken zij barokmuziek op een authentieke en historisch verantwoorde manier. Op 1 december worden de adventscantates Nun komm, der Heiden Heiland (BWV 61), Nun komm, der Heiden Heiland (BWV 62) en Schwingt freudig euch empor (BWV 36) uitgevoerd. Medewerking verlenen de sopraan Titia van Heijst, de alt Eske Tibben, de tenor Adriaan de Koster en de bas Michiel Meijer.

Zaterdag 1 december, aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt € 17,50 (jongeren, studenten en Amstelveenpas € 15). Kaartverkoop aan de ingang van de kerk (er is geen pin-mogelijkheid) en online via www.bachensembleamsterdam.nl. Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen.