Alleman feestelijk heropend na grondige verbouwing

AMSTELVEEN – Wijkcentrum Alleman is zaterdag 24 november feestelijk heropend. Ruim honderd vaste vrijwilligers kwamen kijken naar de resultaten van de verbouwing. De nieuwe inrichting ziet en mooi en fris uit met een open bar, lichte kleuren tafels en stoelen, prachtige kunstwerken aan de muren en veel planten in de openbare ruimte.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen, bestuurder van Participe Willem Draaisma, vrijwilligers en professionals van Participe Amstelland hebben op het feest geproost op de mooie toekomst van Alleman. De verbouwing is gerealiseerd door steun van de gemeente Amstelveen, Participe en door hen binnengehaalde fondsen.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: ,,Mensen komen hier graag. Het centrum biedt onder meer taallessen, sportklasjes, inloopvoorziening voor mensen die met dementie te maken hebben, schilderlessen, maaltijden, repair café en het financiële café, een bibliotheek en ook de spreekuren van maatschappelijk werk, ouderenadviseur en opvoedondersteuner. Waar men in deze digitale tijd steeds meer via sociale media met elkaar in contact blijft, gaat het bij Alleman juist om de fysieke ontmoeting, oogcontact, praatje en aandacht voor elkaar en voor de wijk. Hier worden door bewoners en professionals initiatieven ontwikkeld om de wijk Bankras-Kostverloren gezonder en sociaal sterker te maken. Wij hopen met z’n allen dat meer mensen uit de buurt het wijkcentrum zullen vinden en gebruiken, want buurtcentra hebben een belangrijke sociale functie.”