Alzheimer Café: Juridische aspecten bij dementie

AMSTELVEEN - Gespreksleider Jos Heeremans spreekt op 22 november met notaris Marlies Akkermans over de zaken die je kunt regelen en de rechtsbescherming die je kunt treffen als je vergeetachtig wordt.

Als u een vorm van dementie heeft kunt u op een bepaald moment uw belangen niet meer zelf goed behartigen. Wie neemt uw belangen waar voor uw welzijn en gezondheid? Er kunnen dan derden benoemd worden aan wie u uw belangen kunt toevertrouwen. Wie kunnen dat zijn? En wat is het verschil tussen bewind voering en mentorschap? Hoe moeten bankzaken geregeld worden en hoe kunnen familieproblemen voorkomen worden als er geen testament is? Wie neemt het initiatief om iets te regelen en wat kun je regelen? Wat is een levenstestament? Wat is een volmacht?

Notaris Akkermans gaat op al deze vragen in, omdat het belangrijk is om uw wensen tijdig vast te leggen en deze zaken rustig met uw partner of familie te bespreken en te regelen.

U bent van harte welkom op donderdag 22 november in het woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.