Astrid Holleeder’s Judas twee avonden te zien in schouwburg

 Wat als je broer Willem Holleeder is? Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen af. Het komt hen duur te staan. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op in Judas. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 december is de psychologische theaterthriller te zien in Schouwburg Amstelveen met o.a. Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.

Bestseller
In het boek doet Astrid Holleeder haar verhaal, als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. En dat levert een onthutsend portret op van het gezin waarin ze opgroeit en dagelijkse angst waarmee ze leven. Een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt. 

Het verhaal
Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang afperste en bedreigde. In 2013 doen de zussen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven leggen ze belastende verklaringen af en nemen in het geheim gesprekken op. Op een indringende manier, vanuit het perspectief van de twee zussen, moeder en nichtje wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar.

Theaterthriller Judas: Vrijdag 7 en zaterdag 8 december. Aanvang 20.00 uur. Een uur voor aanvang van de voorstellingen organiseert de schouwburg een Salon. Op deze manier kunt u nader kennismaken met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van een stuk of de werkwijze van een regisseur of choreograaf. Aanvang salon 19.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen