Bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie, thema: opname

AMSTELVEEN – De afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland organiseert op dinsdag 27 november een bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie. Het thema opname wordt die avond besproken in ontmoetingscentrum De Meent.

Opname in een verpleeghuis is een ingrijpende stap die iedereen zo lang mogelijk uitstelt. Toch kan er een moment komen dat opname onaf­wend­baar is, en dan kan je maar beter goed voorbereid zijn. Want hoe zit het met wacht­lijsten en wat zijn goede keuzes voor woon­vormen in de regio voor jonge mensen met dementie, of zelfs: buiten de regio? Hoe gaat het precies met de kosten? En vooral: wie kan je hierbij ondersteunen? Wat zijn de ervaringen van mantel­zorgers die het proces al doorlopen hebben? 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een profes­sional zal voor hen een alter­natief pro­gram­ma aan­bieden in een andere ruimte.

De bijeenkomst is in ontmoetingscentrum ‘De Meent’, Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Aanvang 18.00 uur(inloop vanaf 17.45) tot ongeveer 19.15 uur. Aansluitend krijgt u een gezamenlijke maaltijd in het café van De Meent aangeboden door Alzheimer Nederland.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma, dementiejong@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

Foto: Film Still Alice