Boodschappenplusbus ontvangt donatie van 12.000 euro voor nieuwe busjes

AMSTELVEEN – De BoodschappenPlusBus heeft een donatie van 12.000 euro ontvangen van de Lions Club en Stichting Theo Janssen. Met het geld wil de dienst investeren in twee nieuwe busjes, die al lange tijd op het verlanglijstje staan. De cheque werd donderdagmiddag in het bijzijn van tientallen oudere gebruikers en vrijwilligers overhandigd.

De BoodschappenPlusBus zorgt er in Amstelveen al jaren voor dat ouderen samen uitstapjes kunnen maken. De bestemming is vaak het winkelcentrum, maar soms gaat de rit ook naar andere activiteiten. De dienst wordt uitgevoerd door Brentano en gerund door ruim 50 vrijwilligers.

De huidige busjes zijn 8 jaar oud en door intensief gebruik aan vervanging toe. Medewerkster Karin Niekel is blij met de cheque: “Dit is precies het bedrag dat we nog nodig hadden om de twee bussen te bekostigen. Er staan in Amstelveen 700 mensen ingeschreven die gebruik maken van de BoodschappenPlusBus, en het is een mooie dienst om met ouderen naar de markt of winkelcentrum te gaan.”

De Amstelveense Lions Club, een charitieve club die zich inzet voor lokale doelen, heeft een deel van het bedrag bijeengespaard met de verkoop van spullen op Koningsdag. Eric Franssen overhandigde de cheque. “We zijn blij dat we kunnen helpen voor dit belangrijke doel. Mensen die wat kwetsbaarder zijn kunnen zo weer meedoen”. Het bedrag werd verdubbeld door de lokale Stichting Theo Janssen.