Burgerbelangen wil groene middenberm Amsterdamseweg

AMSTELVEEN – Burgerbelangen Amstelveen wil dat de Amsterdamseweg tussen Kalfjeslaan en Keizer Karelweg een groene en veilige middenberm krijgt. De partij vindt dat de huidige inrichting van de Amsterdamseweg als entree van Amstelveen niet overeenkomt met het beeld dat de stad wil en kan uitstralen.

BBA zegt dat de breedte van de weg genoeg ruimte heeft voor een groene middenberm. Het zou bovendien een einde maken aan de onveilige situaties zoals inhalen, keren op de weg, laden of lossen op de middenstrook en te hard rijden.

In een motie die woensdag wordt ingediend vraagt BBA een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheden om de Amsterdamseweg vanaf de rotonde Keizer Karelweg/Amsterdamseweg tot aan de stadsgrens bij de Kalfjeslaan te voorzien van de groene middenberm. De partij vraagt het college om na onderzoek met concrete voorstellen te komen voor de planning en de herinrichting van dit gebied.

Screenshot: Google maps