Demonstraties tegen zwarte piet tijdens intocht

AMSTELVEEN – De actiegroep Kick Out Zwarte Piet gaat zoals aangekondigd daadwerkelijk demonstreren tijdens de intocht van Sint Nicolaas in Amstelveen. Volgens AmstelveenZ gaan de actievoerders demonstreren op een hoek van het Stadsplein. Voor de veiligheid zijn gepaste maatregelen genomen door de gemeente.

De aankondiging voor de demonstratie kwam eerder deze maand in een bericht waarin demonstraties in 18 gemeenten genoemd werden, waaronder Amstelveen. Via een facebookevenement georganiseerd door ‘Zwarte Piet is Racisme’ en ‘Stop Blackface’ is als locatie van de demonstratie de Sportlaan aangegeven, bij de startlocatie van de intocht. Een woordvoerder van de gemeente meldt aan AmstelveenZ dat de gemeente bepaalt waar gedemonstreerd mag gaan worden en dat de demonstranten een hoek op het Stadsplein toegewezen zullen krijgen.

Het is nog onbekend hoeveel mensen zullen deelnemen aan de demonstratie. De gemeente doet er alles aan om de intocht goed te laten verlopen en heeft gepaste maatregelen getroffen.