Dylan Groenewegen wint negende editie Ouderkerker Cross

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – De negende Ouderkerker Cross kende afgelopen zondag een bijzonder fraaie editie met Dylan Groenewegen als waardige winnaar. In het hoofdnummer wist de sprinter van Lotto-Jumbo – die niet alleen Touretappes kan winnen, maar ook op de crossfiets goed uit de voeten kan – deze keer wel af te rekenen met thuisrijder Victor Broex.

Er werd zondag in zes categorieën gekoerst en de thuisrijders van WTC De Amstel deden het opnieuw erg goed. In alle wedstrijden stonden er één of meer thuisrijders op het podium. Rosan Koper was de snelste dame, terwijl de jonge talentvolle sportman Jelle Boonstra uit Ouderkerk de Nieuwelingenwedstrijd naar zijn hand zette. Hij had eerst nog wat te duchten van clubgenoot Maurits Kool, maar die schakelde zich door een ongelukkige val uit. Winnen deed ook Michiel Mouris bij de oudste Jeugd waar hij onbedreigd naar de zege soleerde, voor zijn clubgenoten Viego Tijssen en Julian Vergouw. In de Mastersklasse (40+) moesten de Amstelrenners opnieuw het hoofd buigen voor Haarlemmer Ron Vroom; Sander Boerkamp en Michael Breedt werden respectievelijk 2e en 3 in het veld van 120 starters.

Er was ook een Funklasse wedstrijd voor senioren. Deze werd gewonnen door de sterke Guido Coers, voor Paul Kuijer en Wiegert Dormans, waarbij Julia Evers de snelste dame was.

Het hoofdnummer van de Junioren en Eliterenners is altijd het slotstuk. Een sterk deelnemersveld met daarbij dus ook een paar (semi-) profs als Dylan Groenewegen en Nils Eekhoff van Sunweb. Allemaal renners die de veldrit als prima overwintering zien. In de modderige editie van vorig jaar was de jonge Ouderkerker Victor Broex in een millimetersprint de snelste, maar nu was Groenewegen de sterkste. Vooral op het strand wist Groenewegen beter door te ploegen waardoor Broex in de vijfde van zes ronden het hoofd moest buigen. Op ruime achterstand van Broex en Groenewegen reed Amstelvener Koos Jeroen Kers naar de derde podiumplaats. Een van de favorieten, Ouderkerker Niek Voogt, moest deze keer genoegen nemen met plaats 6, vlak voor Wessel Mouris (7) en Menno Broex (8).

Het was weer een geslaagde Ouderkerker Cross en met opnieuw een recordaantal deelnemers kan de organisatie met trots terugkijken op een prachtig evenement, met een snel een technisch parcours. Alle deelnemers genoten van het mooie Ouderkerkerplasgebied, met dank aan Groengebied Amstelland. De jubileumeditie gaat er volgend jaar dus zeker komen.