Ex-frontman 10cc Mick Wilson treedt op bij ANNA

AMSTELVEEN – Mick Wilson speelt vrijdagavond 14 december in ANNA. Wilson is vooral bekend als voormalig leadzanger bij de Britse rockgroep 10cc. De aanvang is 19.30 uur.

De band 10cc was zeer populair in de jaren 70 met nummers als Donna, I’m not in love, The things we do for love en Dreadlock Holiday. Tijdens het akoestische concert in ANNA speelt hij naast 10cc-hits, nummers van zijn soloalbum So The Story Goes, krachtige popmelodieën die aanzetten tot luisteren. Hij schreef en produceerde ze samen met Graham Gouldman van 10cc.

Muzikaal als hij is speelt Wilson ook percussie, gitaar en speelt hij keyboards. In de jaren 80 tekende hij een contract in LA bij Virgin en werd vervolgens gevraagd om mee te spelen (zowel live als op albums) met artiesten als Lionel Richie, Alice Cooper, Kylie Minogue, Alison Moyet, Chris Rea en Cher. Na een akoestisch optreden met Graham Gouldman, werd hij hij in 1999 frontman van 10cc. Er volgde veel en wereldwijde optredens met 10cc. In 2011 maakte hij zijn eerste soloalbum So The Story Goes.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij www.ticketmaster.nl voor €15,-.

Screenshot: It muzikale doarpsplein fan Fryslân