Gemeente gaat beter naar burger luisteren bij experimentele ‘stadsgesprekken’

AMSTELVEEN – De gemeente gaat zogenaamde stadsgesprekken inzetten om de burger beter te betrekken bij beleidsonderwerpen. De eerste bijeenkomst op 20 november zal gaan over alle aspecten van veiligheid. 1100 Amstelveners hebben inmiddels een uitnodiging gekregen om mee te doen. 

Het initiatief komt van lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA). Fractievoorzitter Ruud Kootker verwacht er veel van: “In goed contact met burgers kunnen we echt doorgronden wat zij ervaren in hun wijk en buurten. Dat helpt bij het maken van beleid.”

Op de eerste bijeenkomst zal veiligheid rond scholen en buurten besproken worden. De uitgenodigde deelnemers komen uit een willekeurige loting.

Foto: Gemeente Amstelveen, eerder dit jaar bij het energieontbijt. Toenmalig wethouder Peter Bot op de foto, ook van BBA, is niet meer in de Amstelveense politiek actief.