Poging tot overval op waardetransport Aalsmeer

AALSMEER – Op de Van Cleeffkade is een overval geweest op een waardetransport.

Via burgernet werden omwonenden opgeroepen om uit te kijken naar een verdachte. Ook een politiehelikopter hangt boven Aalsmeer. De politie loopt in kogelwerende vesten en is een onderzoek gestart.

Update 15.15 uur: Een woordvoerder van de politie heeft laten weten dat door kordaat optreden van de geldlopers, geen buit kon worden gemaakt. Op welke wijze kon de woordvoerder niet zeggen, in verband met het onderzoek. De verdachte zou er te voet vandoor zijn. De woordvoerder kon het gebruik van wapens nog niet bevestigen.

Update 15.30: De politie roept getuigen op om zich te melden. Daarnaast heeft de politie honden ingezet in de zoektocht naar een verdachte. De geldwagen stond tegen de gevel van de ING Bank aan. Via een luik zou de geldoverdracht plaatsvinden. De verdachte heeft geprobeerd tussen de geldwagen en de gevel te komen, aldus een politiewoordvoerder.

Meer informatie volgt.
Foto’s: VTF