Gezellig snertconcert Concertina’s in Noorddamcentrum

AMSTELVEEN – In het Noorddamcentrum te Bovenkerk werd zondagmiddag 18 november het najaarsconcert van Concertina’s Accordeonorkesten onder leiding van dirigent Elly Meekel gehouden.

Het concert bevatte onder meer een fantasierijke reis, een mooi liefdesverhaal en een wandeling door New York, waarbij verschillende plekken werden bezocht. Dit alles gespeeld door het A/B orkest. Vervolgens speelde het recreantenorkest een Israelisch volksliedje, een Hongaarse suite, de gospel ‘Nobody knows the trouble I’ve seen’ en tot slot ‘Yellow Submarine’.

Na de pauze vervolgde hetzelfde orkest onder andere met bekende liedjes, zoals ‘Ein kleines Kompliment’, ‘Que sera sera’ en ‘Op de step’ waarbij de mensen in de zaal de laatste nummers meezongen.

Het A/B orkest nam het laatste gedeelte van het concert voor haar rekening met ‘Cotton Club’, Mr. Rock meets Mr. Swing’ en ‘Midnight dancer’. Toen een kleine verwijzing naar het benefietconcert voor de St. Urbanuskerk in Bovenkerk op 24 november aanstaande, waar de Concertina’s een bijdrage aan zullen leveren.

Het concert werd afgesloten met het stuk ‘Music’. Na deze muzikale reis stond er voor elke bezoeker een heerlijke kop snert klaar. Dit alles werd omlijst met gezellige muziek, verzorgd door twee accordeonisten en leden van het koor Zomaar Gewoon.