GroenLinks kwartaalborrel over huisvesting in Amstelveen

AMSTELVEEN – Op donderdag 8 november is de kwartaalborrel van GroenLinks Amstelveen in P60. Dit keer praat de partij met inwoners van Amstelveen specifiek over het thema ‘huisvesting’, een van de grootste uitdagingen voor de gemeente. Vanaf 19.00 uur zijn de raadsleden van GroenLinks  aanwezig om het gesprek aan te gaan en te horen hoe de Amstelvener denkt over dit thema.

De woningzoekende heeft het al lange tijd erg lastig in Amstelveen. Er zijn mensen die al meer dan tien jaar wachten op een sociale huurwoning en ook in de prijsklasse net daarboven is het zo goed als onmogelijk om in Amstelveen een huurwoning te vinden. Met als gevolg dat veel Amstelveense jongeren en andere mensen met een kleinere portemonnee gedwongen Amstelveen moeten verlaten om woonruimte ergens anders te zoeken.

De hoge druk op de woningmarkt heeft vele oorzaken, zo is er ook niet één simpele oplossing. Verschillende pogingen worden gedaan door de gemeente om de druk te verlichten, tot nu toe met weinig effect. Volgens GroenLinks is het een gemiste kans dat de meest effectieve (en misschien wel simpelste) oplossing niet wordt geboden: het bijbouwen van betaalbare woningen.

Bouwen van betaalbare woningen, het lijkt simpel, maar ook dit brengt een dilemma met zich mee. Want waar moeten die woningen dan gebouwd worden? Ruimte is een schaars goed in Amstelveen, en bouwen in de polders is voor Amstelveen een ‘no go’. Is meer hoogbouw een oplossing? En moeten we inzetten op maximale verdichting in de stad? Genoeg om over te praten op 8 november.

GroenLinks nodigt alle inwoners die hierover willen meepraten uit op de borrel van de partij. Aanstaande donderdag 8 november is die borrel van 19.00 tot 21.00 uur in P60 Café.