In deze wijken is er komende zondag een Sint Maarten-optocht

Let op! Bericht uit 2018!

AMSTELVEEN – Lampionnen klaar… komende zondag is het Sint Maarten! In deze wijken kan er meegelopen worden met een optocht.

Patrimonium

Traditioneel wordt er in Patrimonium een grote optocht gehouden met een drumband. De bewonerscommissie Rond de Vijverlaan organiseert deze en zorgt na afloop voor chocolademelk en een cadeautje! Verzamelen om 18:45 op het Vijverplein, de optocht begint om 19:00.

Middenhoven

Ook in Middenhoven is er een grote Sint Maarten-optocht, met voorop de drumfanfare Mavileo. De stoet pakt ook een stukje Waardhuizen mee. Om 18:15 wordt er verzameld op het plein voor de Meent, en de optocht vertrekt om 18:30. Na drie kwartier is het eindpunt de Middenhof en worden de kinderen getrakteerd op iets lekkers.

Nog geen lampion? Kom dan op zaterdag tussen 10:30 en 15:00 naar Winkelcentrum Middenhoven om er een te maken!

Westwijk

De optocht in Westwijk begint om 17:30 en vertrekt op het Westwijkplein. Halverwege zal de optocht de Dignahof binnenwandelen voor een kopje chocomelk.

Randwijck

Villa Randwijck organiseert dit jaar een optocht met brassband Ritmo Percussion. Op het plein aan het Catharina van Clevepark 10 is er vanaf 17:30 chocomelk voor de kinderen en glühwein voor ouders. De optocht begint om 18:00 en zal om 18:45 weer terug op het plein zijn.

Nes aan de Amstel

Sint Maarten wordt vanaf 17:00 bij de speeltorentjes naast het Dorpshuis gevierd. Er is soep en warme chocomel, er worden verhalen verteld over Sint Maarten en samen gezongen. Daarna gaan de kinderen het dorp in. De samenkomst wordt georganiseerd door enkele ouders uit het dorp, die deelnemers verzoeken een eigen soepkom en lepel mee te nemen. Ook een eigen bijdrage is welkom.

Keizer Karelpark

Bij de Buurtkamer aan de Lindenlaan 75 zijn de kinderen zondag ook welkom om Sint Maarten te vieren. Daar kunnen vanaf 16:00 snoepzakjes worden gemaakt, om vervolgens in de wijk snoep op te halen.

Foto: Paul Paris, bewerking RTVA, optocht Patrimonium 2016.