Japanse pianiste Eriko Ishikawa treedt op in Paaskerk Amstelveen

AMSTELVEEN - Pianiste Eriko Ishikawa geeft op zondagmiddag 11 november een koffieconcert in de Paaskerk Amstelveen. Zij speelt stukken van Bach, Mozart en Debussy.

Ishikawa studeerde aan de Universiteit van Tokyo en het Marcel Dupré conservatorium in Meudon, Frankrijk. Zij begeleidt diverse koren en klassiek ballet en was deelnemer aan de Internationale Muziekontmoetingen van Edingen in België.   

Het programma begint met Partita no. 2 BWV 826 van Johann Sebastiaan Bach uit 1731, dans met openingsdeel. Vervolgens speelt Ishikawa de Klaviersonate KV 310 (300d) Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart schreef in 1778 8ste piano sonate, na de dood van zijn moeder die een behoorlijke invloed met angst en verdriet op hem had. Deze sonate is de eerste van slechts twee sonates in mineur. Uit Prelude boek II van Claude Debussy speelt Ishikawa tot slot Feuilles mortes (dode bladeren), Bruyères (heidestruiken) en La terrace des audiences du clair de lune (terras met toehoorders in het maanlicht). Deze laatste stukjes zijn geschreven tussen 1909 en 1912, het zijn impressies. Ze hebben geen structuur, wel kleuren en klanken.

Zondag 11 november, aanvang 12.00 uur. Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.