Johan Derksen Keeps The Blues Alive in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN - Na de succesvolle muzikale theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop komt de flamboyante tv-persoonlijkheid Johan Derksen terug met een muzikale voorstelling over zijn passie: de blues. Woensdagavond 14 november staat hij met Johan Derksen Keeps The Blues Alive in Schouwburg Amstelveen.

Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt het publiek mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur.

Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Hij maakte deel uit van het management van Cuby + Blizzards, maakt radioprogramma’s en staat op het punt een bluesclub te openen in Rotterdam. Daarnaast organiseert hij op zondagmiddag Sunday Blues in het roemruchte café Hofsteenge in Grolloo, waar hij tevens jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival organiseert, met louter Amerikaanse topbands. Derksen heeft ook nu de beste Nederlandse bluesvocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band The Clarks voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up;
·        A.J. Plug: volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.
·        Kat Riggins: toerde eerder met haar eigen band Blues Revival de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.
·        Erwin Java: dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World.
·        Roel Spanjers: multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder Luther Allison.
·        Theo van Es: leadzanger van The Shoes en één van de Pioniers in Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop.
·        Michel van Dijk: bekend van o.a. Les Baroques, Ekseption en Alquin.
·        Big Pete: blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de Red Devils.
Dit unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

Woensdag 14 november, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen