Kick Out Zwarte Piet gaat demonstreren bij intocht Amstelveen

AMSTELVEEN – De actiegroep Kick Out Zwarte Piet is voornemens om te protesteren bij de intocht van Sint Nicolaas in Amstelveen. Dit blijkt uit het facebookevenement dat de actievoerders hebben aangemaakt. Al negen mensen hebben aangegeven te gaan waaronder de landelijk bekende Sunny Bergman.

,,Protest loont! Wij geloven in de kracht van vreedzame acties, educatie en dialoog. Hoewel er veel weerstand is geweest tegen de vreedzame protesten tijdens Sinterklaasintochten kunnen wij vaststellen dat de protesten wél verandering in gang zetten. Protesteren tijdens de Sinterklaasintocht blijft een effectief middel om dialoog op gang te brengen. En vanuit dialoog ontstaat steeds meer begrip,” schrijven de antizwartepiet-demonstranten.

Kick Out Zwarte Piet wil naast Amstelveen nog zeventien andere gemeenten op hun komst trakteren: ,,Wij doen een beroep op alle mensen in Amstelveen om op zaterdag 17 november aanwezig te zijn tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht om een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme.”

De groep geeft aan dat er een kennisgeving van de demonstratie wordt gedaan bij de gemeente. ,,Met de burgemeester en politie worden afspraken gemaakt om het protest veilig te laten verlopen en om de demonstranten te beschermen tegen intolerantie van omstanders.”