Kinderraad werkt aan ideeën tegen armoedebestrijding

AMSTELVEEN – Woensdag 21 november was de eerste bijeenkomst van de kinderraad in de raadzaal. De aanwezige kinderen gingen net als echte raadsleden met elkaar in discussie. Er waren tien kinderen en negen raadsleden aanwezig. Na een kennismaking debatteerden ze met elkaar over het bestrijden van armoede onder kinderen. Met name de kledingbank was onderwerp van gesprek. De discussie stond onder leiding van wethouder Frank Berkhout en kinderburgemeester Jara Zurr.

Jara vindt dat alle kinderen in Amstelveen gelijke kansen moeten krijgen. ,,Het maakt niet uit of je rijk of arm bent, iedereen zou moeten kunnen sporten, op schoolreisje gaan of bijles kunnen volgen,” vertelde ze aan de kinderen en raadsleden.

Wethouder jeugd Frank Berkhout: ,,De mening van kinderen vinden we als college belangrijk. Met een kinderraad kunnen we bepaalde onderwerpen die spelen uitdiepen. Kinderen komen vaak met verrassende ideeën waar we eerder nog niet aan gedacht hebben. Dit keer spraken we vooral over de kledingbank en hoe we die meer onder de aandacht kunnen brengen en leuker kunnen maken. Daar kwamen hele goede ideeën uit!”

Een volgende keer bezoeken de kinderen de kledingbank om ook in de praktijk te zien hoe het werkt en hoe het eruit ziet. Daarna werken ze de ideeën verder uit.