KLM overweegt vertrek hoofdkantoor uit Amstelveen

AMSTELVEEN – De KLM gaat mogelijk het hoofdkantoor aan de Amsterdamseweg verlaten. De luchtvaartmaatschappij overweegt diverse opties waarbij de bouw van een nieuw hoofdkantoor in de nabijheid van Schiphol een serieuze optie is. ,,We zijn meerdere opties aan het bekijken,” bevestigt KLM-woordvoerder Heleen Makkinga. ,,Daar is renovatie van het huidige pand er ook eentje van.”

Kees Noomen, fractievoorzitter van de Amstelveense VVD, stelde woensdagavond in de raadsvergadering dat zijn ‘spionnen’ al hadden gemeld dat de KLM Amstelveen de rug gaat toekeren. Hij vroeg zich af hoeveel nieuwe Amstelveense woningen op de KLM-grond kunnen worden gebouwd en dat de gemeente zich in die situatie niet moet ,,laten afzetten door die Fransen…”

De KLM vestigde zich in 1971 in Amstelveen. Het hoofdkantoor van de koninklijke luchtmaatschappij was daarvoor gevestigd in Den Haag. In 1991 werd het markante gebouw naast de A9 –dat door Rein Fledderus is ontworpen- al grondig gerenoveerd.

Foto: Pexels, Joop Hofland